Україна розраховує на відновлення фінансової підтримки ЄС в квітні

Понеділок, 26 березня 2012, 15:11

Поновлення програми прямої бюджетної підтримки з боку Єврокомісії для України може відбутися у квітні.

Про це повідомив директор політичного департаменту МЗС України Василь Філіпчук, передає "Укрінформ".

"Йдеться про розблокування програми із прямої бюджетної підтримки з боку Єврокомісії, на що у 2012 році передбачено 167 млн євро. Найпізніше упродовж квітня за усіма цими питаннями необхідно поставити крапку", - наголосив Філіпчук.

Він уточнив, що цей аспект співпраці України і ЄС передбачає надання з боку Єврокомісії фінансової допомоги, яка напряму надходить до державного бюджету, за умови досягнення певних визначених результатів.

Реклама:

Як зауважив Філіпчук, "ці питання вже "висять" практично півроку, і відкладати їх надалі неприйнятно".

"Ми з подивом виявили, що за більшістю програм перші транші були переведені, але, на жаль, подальших результатів не було досягнуто, і наступні транші призупинилися", - констатував дипломат.

Він повідомив, що з метою вирішення цього питання під керівництвом першого віце-прем'єр-міністра Валерія Хорошковського були проведені міжвідомчі наради.

За їх результатами відповідні міністерства та відомства отримали завдання від Хорошковського щодо опрацювання у якнайскоріші терміни пропозицій з виконання вимог європейської сторони.

"Ці питання треба терміново вирішувати, адже така ситуація не сприяє конструктивному співробітництву між Україною та ЄС", - зазначив Філіпчук.

Нагадаємо, на початку 2012 року Єврокомісія призупинила реалізацію програми із прямої бюджетної підтримки України через невиконання українською стороною певних умов, визначених для такого співробітництва.

Зокрема, йдеться про претензії Єврокомісії до закону "Про державну службу", не у повному обсязі виконання українською стороною зобов'язань учасника Енергетичного співтовариства, невідповідність стандартам ЄС системи управління державним бюджетом, у тому числі у частині проведення тендерних закупівель за бюджетні кошти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!