Україна та Євросоюз підписали спільний енергетичний звіт

П'ятниця, 23 березня 2012, 16:33

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко і Єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер у четвер підписали шостий спільний звіт про виконання меморандуму між Україною та ЄС про взаєморозуміння щодо співробітництва в енергетичній сфері протягом 2011 року.

Коментуючи підписання документа, Бойко зазначив, що Україна вперше підписує цей звіт як країна - член Енергетичного співтовариства, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Це накладає певні зобов'язання на нас як на членів спільноти, і ми чекаємо відповіді на питання, які ставимо перед Енергетичним співтовариством як члени цієї організації", - зазначив міністр.

В рамках візиту української делегації до Брюсселя відбулася експертна зустріч Україна-ЄС з питань співробітництва в енергетичній сфері.

Реклама:

Під час зустрічі була проведена презентація ролі України на енергетичному ринку Європи та обговорені питання фінансування модернізації української ГТС.

Також обговорювалися цілі оновленої енергетичної стратегії Україна і європейська підтримка підвищення ядерної безпеки українських АЕС.

"Ми в цілому задоволені нашою співпрацею і вважаємо, що воно розвивається позитивно. Сьогоднішня зустріч якраз направлена на те, щоб додати динаміки в цей процес", - підкреслив міністр.

Бойко також провів зустріч з членом Єврокомісії з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

Сторони обговорили шляхи зміцнення енергетичної безпеки Європи і плани України в енергетичному секторі в контексті майбутньої асоціації з ЄС.

Як відомо, Меморандум про взаєморозуміння визначає загальну стратегію поступової інтеграції енергетичного ринку України в енергетичний ринок ЄС і складається з "дорожніх карт", які охоплюють такі сфери: ядерна безпека, інтеграція ринків електроенергії та газу, безпека енергопостачання і транзиту вуглеводнів; вугільна галузь.

Починаючи з березня 2008 року, Меморандум про взаєморозуміння також включає п'яту "дорожню карту", мета якої - посилення співпраці в сфері енергоефективності та розвитку поновлюваних джерел енергії.

У шостому загальному звіті наведені основні результати, досягнуті в ході виконання меморандуму про взаєморозуміння, починаючи з жовтня 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!