ЄС дозволив страхувати постачання нафти з Ірану до 1 липня

П'ятниця, 23 березня 2012, 11:11

Євросоюз дозволив європейським страховим компаніям страхувати постачання нафти з Ірану до вступу в силу ембарго на імпорт іранської нафти 1 липня.

Таке рішення було прийнято на прохання азіатських покупців іранської нафти, які в основному користуються послугами європейських страховиків, і буде офіційно затверджено міністрами закордонних справ ЄС у п'ятницю, пише Reuters.

"Певне страхування дозволено до 1 липня. Прийнято чітке рішення: виключення дозволені до 1 липня. Якщо не буде іншого рішення, більше виключень не буде", - сказав дипломат ЄС.

З 1 липня, коли вступить в силу ембарго Євросоюзу на імпорт нафти з Ірану, європейським страховим і перестрахувальним компаніям буде заборонено страхувати кораблі з іранською нафтою по всьому світу. Оскільки саме європейські страховики покривають більшість танкерів у світі, заборона може перешкодити купівлі іранської нафти країнами Азії.

Реклама:

Китай, Індія, Японія і Південна Корея є найбільшими покупцями іранської нафти: на них припадає більше половини середньодобового експорту Тегерана, що становить 2,6 мільйона барелів.             

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: