Митний кодекс набуде чинності 1 травня

Вівторок, 13 березня 2012, 14:33 -

Верховна рада підтримала норму Митного кодексу, яка передбачає набуття ним чинності з першого числа другого місяця після його публікації, тобто з 1 травня.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік, повідомляє його прес-служба.

"Враховуючи те, що новий Митний кодекс є максимально наближеним до європейських і світових стандартів, його швидке введення в дію відповідає інтересам як бізнесу, так і держави в цілому", - наголосив він.

Хомутиннік зазначив, що в доопрацьованому проекті враховані всі пропозиції президента, деякі враховані редакційно.

Реклама:

Зокрема, прийнята норма ввезення товарів на територію України без оподаткування на суму 1000 євро для пунктів авіасполучення і 500 євро - для сухопутних і морських пунктів пропуску.

Водночас, із кодексу виключені положення, які надавали право митним органам самостійно виконувати рішення судів про конфіскацію товарів, попередньо вилучених цими органами.

Як повідомлялося, Верховна рада у вівторок 264 голосами прийняла доопрацьований Митний кодекс із пропозиціями президента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: