Відшкодовувати вартість ліків будуть тільки важкохворим українцям

Понеділок, 12 березня 2012, 09:04

Ініціатива Кабміну про введення в Україні часткового відшкодування вартості ліків торкнеться лише тих груп пацієнтів, де спостерігається найбільш висока захворюваність і смертність.

Про це заявив голова Державної служби з лікарських засобів Олексій Соловйов у коментарі "Дзеркалу тижня. Україна".

"Стосовно часткового відшкодування вартості ліків слід зауважити, що в усіх країнах реімбурсації підлягають групи пацієнтів, де спостерігаються найвищі захворюваність і смертність. Ми, очевидно, підемо цим же шляхом, тобто визначимо перелік захворювань, де забезпечення ліками, точніше вартість ліків, підлягатиме частковому відшкодуванню", - розповів Соловйов.

За його словами, рівень цього відшкодування буде залежати від економічної ситуації в країні, а також від можливостей державного та місцевих бюджетів.

Реклама:

"Упровадження процедури реімбурсації стане другим етапом цієї реформи. Для нас тепер основне завдання - зупинити необґрунтоване зростання вартості лікувальних препаратів на фармацевтичному ринку України", - зазначив Соловйов.

Як повідомлялося, на підставі наказу віце-прем’єра - міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової, підписаного 1 березня, створена робоча група, яка повинна у найкоротший термін розробити умови переходу на референтні ціни і визначити умови впровадження в Україні процедури часткового відшкодування вартості ліків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!