"Газпром" пообіцяв Італії відновити постачання до кінця тижня

Середа, 8 лютого 2012, 19:14

До кінця тижня ситуація із постачанням газу до Італії повинна виправитися – гендиректор "Газпром експорту" Олександр Медведєв запевнив, що концерн ліквідує 10% недопостачання.

Про це заявив представник італійської Eni Джанні Ді Джованні, пише газета "Ведомости".

Наприкінці минулого тижня різниця між заявками італійських клієнтів і реальними потоками газу з боку Росії доходила до 30% і вище (хоча, звичайно, Росія - не єдиний постачальник Італії, зараз на нашу країну припадає близько 25%).

Сьогоднішній прогноз Італії - близько 13% різниці між заявками і постачанням, свідчать дані італійського газотранспортного оператора Snam.

Реклама:

Щоправда, менеджери "Газпрому" досі заявляли, що експорт відбувається в рамках контрактів (а вони в свою чергу допускають "гнучкість" - в середньому в межах 10%).

Інша справа, що європейці - з урахуванням аномальних холодів - ставили заявки, які перевищували контрактні зобов'язання "Газпрому". А він не міг їх виконати через морози в Росії.

У суботу прем'єр Володимир Путін доручив "Газпрому" розібратися з експортними постачаннями, але так, щоб пріоритетним був все-таки внутрішній ринок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!