Платна медицина запрацює в Україні за два роки

Середа, 8 лютого 2012, 17:00

Після прийняття закону про медичне страхування пройде два роки, поки лікарні запрацюють на нових принципах.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко, повідомляє ТСН.

"У нас готовий закон про соціальне медичне страхування, і ми його зараз відправили своїм колегам на ознайомлення. Я б хотів, щоб як мінімум в цьому році прийняли закон про обов'язкове медичне страхування", - сказав міністр.

Як повідомлялося, у липні 2011 року Аніщенко заявляв, що система охорони здоров'я в Україні не готова до впровадження страхової медицини, припускаючи, що в 2012 році закон про соцмедстрахування буде поданий на розгляд в Раду.

Реклама:

У свою чергу, президент Віктор Янукович заявляв, що реформування системи охорони здоров'я в Україні буде передбачати впровадження ефективної страхової медицини.

Ще восени 2011 року перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова заявляла, що вводити страхову медицину в Україні поки що небезпечно, бо це вдарить в першу чергу по приватному бізнесу, який змушений буде своїм коштом страхувати працівників.

Як відомо, у 2011 році витрати на медицину в Україні були в 10-15 разів нижчими за європейські, і складали 920 гривень, або трохи більше 115 доларів на одного громадянина на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: