Європейські фанати шоковані цінами на українські готелі

Середа, 8 лютого 2012, 15:26

Європейці зіткнулися з неприємностями ще до старту Євро-2012.

Уболівальники, які уже придбали квитки на матчі, просто в шоці від цін на українські апартаменти, які вже піднялися у кілька разів, повідомляє ТСН.

"Я поки не забронював житло в Києві, бо не хочу бути обдуреним. Ціни на квартири та готелі значно завищені. Те, що я - британець і приїхав на футбольний матч, не означає, що я багатий", - розповів англійський вболівальник Раян Чепмен, який збирається відвідати матч Швеція – Англія, який відбудеться 15 червня у столиці України.

За словами Раяна, якщо він не знайде вигідний варіант житла, то спатиме на автобусній зупинці або в метро.

Реклама:

На популярному в Європі сайті з бронювання квитків в готелях booking.com апартаменти у Києві на 15 червня можна замовити за ціною від 300 до 1000 євро на добу.

70 євро коштує місце в хостелі - дешевому молодіжному готелі із мінімальним комфортом.

Однак у день фінального матчу 1 липня навіть за хостел уболівальнику треба розкошелитися як мінімум на 100 євро.

Тризіркові українські готелі, номери в яких зазвичай коштують від 50 до 100 євро, на час Євро-2012 підняли ціни до 200-700 євро.

Також Чепмен зізнався, що хотів побувати на матчах своєї збірної в Донецьку, але дізнавшись ціни, передумав.

Згідно з даними німецького інтернет-сайту CHECK24.de, у Донецьку у день півфінального матчу, 27 червня, можна замовити лише місце в наметовому таборі, вартістю 126 євро на добу. Всі готелі та апартаменти на цей день вже заброньовані.

При цьому в середині липня, вже після Євро-2012, зняти двокімнатні апартаменти в центрі Донецька можна за 49 євро на добу.

У свою чергу, експерти радять європейцям не поспішати із бронюванням номерів в готелях на Євро-2012, а замовляти житло за три місяці до початку турніру.

"Таке невиправдане зростання цін має бути зупинене УЄФА. За нашими прогнозами, ситуація повинна змінитися найближчим часом", - заявив керівник східноєвропейського відділу туристичного порталу expedia.com Вольфганг Пагль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!