Клюєв пообіцяв Україні сланцевий газ уже незабаром

Понеділок, 27 лютого 2012, 14:37 -

Україна незабаром розпочне видобуток сланцевого газу.

Про це заявив секретар Ради нацiональної безпеки та оборони Андрiй Клюєв в iнтерв'ю телеканалу Euronews, повідомляє прес-служба РНБО.

"Ми серйозно займаємося розвитком власного видобутку енергоресурсів. Це і видобуток газу на шельфі Чорного та Азовського морів, видобуток сланцевого газу, газу з щільних порід, метану, вугілля, нафти та інших енергетичних копалин ресурсів", - зазначив Клюєв.

За його словами, видобуток сланцевого газу для Україні є досить перспективним напрямком розвитку власної сировинної бази.

Реклама:

Клюєв нагадав, що зараз в Україні виділені два великі родовища сланцевого газу: Юзівська і Олеська площі у Харківській та Донецькій і Львівській та Івано-Франківській областях.

На думку Клюєва, ці родовища досить перспективні.

За його словами, Олеська площа, по суті, є продовженням родовища, розташованого на території Польщі.

Секретар РНБО України нагадав, що зараз в Польщі вже почали добувати сланцевий газ, і висловив надію, що і в Україні незабаром розпочнеться його видобуток.

За його словами, уже оголошений конкурс із пошуку інвесторів, які займатимуться видобутком сланцевого газу на території України.

За підсумками конкурсу планується підписати договір про розділ продукції.

Клюєв нагадав, що готовність вкладати кошти у видобуток сланцевого газу на території України висловили низкаміжнародних компаній, зокрема, Chevron, ExxonMobil, ENI і Shell.

"Крім цього, у нас є достатньо перспективні родовища газу зі щільних порід, які розташовані на території Харківської області. У нас також величезна кількість газу-метану. Фактично всі вугільні родовища Донбасу, а це Луганська, Донецька і Дніпропетровська області, мають величезні запаси метану. І тут також вже є інвестори, які готові розвивати цей напрямок", - заявив Клюєв.

За його словами перспективними є також родовища природного газу на шельфі Чорного та Азовського морів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: