Євро і "оссі" показують невелике зростання

Четвер, 2 лютого 2012, 09:18

Євро показує невелике зростання у четвер вранці, тоді як австралійський долар досяг п'ятимісячного максимуму на тлі зростання апетиту інвесторів до ризику, після того як хороші дані про активність у виробничому секторі в найбільших країнах пом'якшили найгірші побоювання ринку з приводу зростання світової економіки.

До 8:00 єдина європейська валюта показувала зростання на 0,1%, торгуючись у парі з доларом по 1,3173 долара за євро і відійшовши від внутрішньоденного мінімуму середи на рівні 1,3026 долара за євро, повідомляє агентство Reuters.

Підтримали єдину валюту повідомлення про те, що довгоочікувана угода Греції із приватними кредиторами про скорочення боргового навантаження Афін майже досягнута.

"Дані про активність виробничих секторів США, Китаю та Німеччини виявилися досить хорошими, заохочуючи думку про те, що важкі гроші, нарешті, вступили в гру", - сказав стратег-аналітик Societe Generale Себастьян Галі.

Реклама:

Австралійський долар торкнувся в четвер вранці п'ятимісячного максимуму на рівні 1,0758 долара США, чому сприяли дані, які свідчать, що сальдо торгового балансу Австралії у грудні 2011 року підскочило до піку трьох місяців.

До 8:00 "оссі" відійшов від досягнутого максимуму і торгувався по 1,0717 долара, що на 0,1% вище відкриття торгів.

Підкреслюючи широкий відступ, долар коливався близько тримісячного мінімуму проти єни, досягнутого в середу.

Американська валюта також знизилася проти азіатських валют, таких як сінгапурський долар.

Ринки чекають як пройдуть боргові аукціони Франції та Іспанії, після того як вливання Європейським ЦБ майже 0,5 трлн євро допомогло підвищенню попиту на держоблігації країн єврозони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: