В Україні почалося злиття "Сбєрбанку Росії" і Volksbank

Середа, 15 лютого 2012, 20:58

Процес з підготовки злиття українських активів "Сбєрбанку Росії" і Volksbank починається.

Про це заявив голова правління "Сбєрбанку Росії" Герман Греф в ході прес-конференції присвяченій об'єднанню "Сбєрбанку Росії" і Volksbank International, передає Мінфін.

"Наш голова правління українського банку "Сбєрбанку Росії" Ігор Юшко, людина досвідчена. Це в нього вже другий крупний банк, який він будує. Тому я думаю, що він і його команда впорається із завданням органічної сполуки цього банку", - підкреслив він.

За словами Грефа в Україні існує великий потенціал розвитку фінансового бізнесу.

Реклама:

"До кризи 2008 року Україна демонструвала одні з найвищих темпів зростання в Європі. Це був дуже швидко зростаючий ринок. У кризу це один з найбільш сильно постраждалих ринків, що відчутно, по нашому бізнесу в тому числі", - зазначив він.

Крім того, Греф зазначив, що за роки кризи, "Сбєрбанк Росії" істотно наростив свою конкурентоспроможність, і платформу в Україні.

"Так вийшло, що географія присутності "Сбєрбанку Росії" сьогодні дуже комплиментарна до тієї географії, яка є у Volksbank, який розташований в основному в Західних регіонах. Ми тільки почали входити в Західні регіони, оскільки "Сбєрбанк Росії" розташований в східній частині країни. Тому з'єднання цих двох бізнесів для нас не складе великої проблеми", - заявив він.

"Звичайно, центр ми бачимо в Києві, і в цьому сенсі нічого змінювати не будемо, тому що тільки Київ може бути центром ділової активності. Львів це дуже цікавий і перспективний регіон, але він дуже маленький, не можна порівняти його з Києвом, - сказав він. - І сьогодні "Сбєрбанк Росії" має в Україні приблизно 130 відділень, а Volksbank наскільки я пам'ятаю - близько 40".

Нагадаємо, що остаточна ціна з придбання Volksbank International становить 505 млн євро.

У період між підписанням і закриттям угоди акціонери, що продають збільшили капітал Volksbank International для покриття збитків за результатами трьох кварталів 2011 року, а також погодилися зменшити ціну придбання з 585 млн євро на 80 млн євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!