Російський "Сбєрбанк" придбав свій перший актив в Європі

Середа, 15 лютого 2012, 20:49

Найбільший державний банк Росії "Сбєрбанк" завершив придбання свого першого активу в Європі - австрійського Volksbank International, який зважаючи на кризу в єврозоні обійшовся на 80 мільйонів євро дешевше первинних домовленостей.

У вересні "Сбєрбанк" підписав угоду про покупку VBI за 585 млн євро і додаткові дивіденди в розмірі 60 мільйонів євро його акціонерам залежно від фінансових показників австрійського банку в 2011 році, пише Reuters.

Але в підсумку ціна була знижена на 80 мільйонів євро через збитки, яких зазнав банк.

"У період між підписанням і закриттям угоди акціонери, що продають збільшили капітал VBI для покриття збитків за результатами трьох кварталів 2011 року, а також погодилися зменшити ціну придбання з 585 млн євро на 80 мільйонів євро", - повідомив "Сбєрбанк".

Реклама:

Глава "Сбєрбанку" Герман Греф на прес-конференції у Відні уточнив, що акціонери VBI компенсували збитки за підсумками трьох кварталів 2011 року в розмірі 81,5 мільйона євро.

У момент закриття угоди "Сбєрбанк" замістив довгострокове фондування, надане раніше колишніми акціонерами VBI, в розмірі 2,1 мільярда євро.

П'ятирічний синдикований кредит на 500 мільйонів євро "Сбєрбанку" надала група банків спільно з VBAG.

Греф сказав, що ставка по кредиту складає тримісячний Euribor плюс 1,5% річних.

"Зараз один з найважчих періодів для всіх кредитних організацій, але ми припускаємо, що ми в короткий період часу зможемо вийти на ринок Центральної і Східної Європи ... і побудувати платформу, відкриту для потенційних придбань", - сказав Греф.

Угода не включала румунський бізнес VBI.

VBI без VB Румунія має 295 відділень і більш 600.000 клієнтів.

Дочірні банки VBI входять в топ-10 фінансових установ за розміром активів в Боснії і Герцеговині, Словаччині, Чехії, Хорватії і в топ-15 фінансових установ в Угорщині, Сербії та Словенії.

Банк також присутній в Україні і має банківську ліцензію в Австрії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!