Грецький депутат запустив в міністра 700-сторінкову угоду з ЄС

Неділя, 12 лютого 2012, 18:37

Депутат Комуністичної партії Греції Георгіос Маврікос в ході обговорення в парламенті кредитної угоди з ЄС запустив у міністра фінансів Евангелос Венізелос 700-сторінковим законопроектом.

Законопроект не долетів до трибуни, де стояв глава мінфіну, передають "Ведомости".

В результаті інциденту ніхто не постраждав.

Цей жест з боку комуніста викликав обурення однопартійців Венізелоса - соціалістів.

Реклама:

Міністр фінансів відреагував на витівку депутата гнівною відповіддю, а потім у більш спокійному тоні зажадав провести голосування в ніч на понеділок.

Законопроект являє собою приблизно 700 сторінок в м'якій палітурці, який включає грецький і англійський тексти угоди з трійкою міжнародних кредиторів.

Три основних аспекти документа - пакет фінансування Греції обсягом 130 млрд євро, рекапіталізація грецьких банків, списання суверенного боргу перед приватними кредиторами приблизно на 100 млрд євро і нова економічна програма, яка передбачає жорстке скорочення витрат бюджету.

Уряд Греції схвалив угоду і має намір провести його через парламент в прискореному порядку в ніч на понеділок.

Комуністи заявляють, що коаліційний уряд на чолі з Лукасом Пападімосом не має мандата виборців на проведення подібних заходів, і вимагають дострокових виборів.

Крім того, вони наполягають на тому, що термінова парламентська процедура не дозволяє як слід вивчити 700-сторінковий документ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: