Фонд держмайна хоче продати столичний готель "Спорт"

Середа, 4 січня 2012, 11:51

Фонд державного майна оголосив конкурс на залучення оцінювача з метою визначення ринкової вартості цілісного майнового комплексу (ЦМК) державного підприємства "Готель" Спорт "по вул.Червоноармійська, 55 в Києві.

Відповідне оголошення ФДМ розмістив у виданні "Відомості приватизації" у середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно із документом, оцінка ринкової вартості ЦМК готелю "Спорт" проводиться з метою приватизації об'єкта шляхом продажу на конкурсі.

Раніше ФДМ вже проводив відбір оцінювачів ЦВК готелю "Спорт" із метою прийняття управлінського рішення.

Реклама:

За результатами конкурсного відбору у серпні переможцем було оголошене ТОВ "Консалтингова фірма "Острів" (Київ), яке також виступало оцінювачем державного пакету акцій (92,79%) ВАТ "Укртелеком"при його продажу.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України в листопаді 2011 року погодив укладення договору про спільну діяльність між ДП "Готель "Спорт" і залученими для реконструкції готелю інвестором ТОВ "Юджин" (Київ), що входять до групи компаній "Смарт-холдинг".

Згідно з розпорядженням уряду №1195-р від 21 листопада 2011 року, умови договору, зокрема, передбачають закріплення земельної ділянки під готелем у постійному користуванні держпідприємства, його внесок у спільну діяльність і його частка в результаті такої діяльності повинні становити не менше 50%.

Зміни та доповнення до договору повинні узгоджуватися Нацагентством з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року і реалізації інфраструктурних проектів (Укрєвроінфрапроект) з Кабміном.

Укрєвроінфрапроект, Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерство фінансів повинні узгодити перелік робіт та обсяги фінансування реконструкції будівлі готелю "Спорт".

ТОВ "Юджин" у жовтні 2011 року стало переможцем конкурсу із залучення інвестора на реконструкцію готелю "Спорт" у Києві.

Замовником реконструкції 23-поверхової будівлі готелю загальною площею 10,37 тис. кв. м виступила Державна компанія (ДК) "Готель "Спорт".

Компанія "Юджин" створена в лютому 2001 року. У 2002 році "Юджин" оформив право користування земельною ділянкою, розробив і затвердив проект з будівництва ТРЦ на Троїцькій площі біля НСК "Олімпійський".

У лютому 2008 року компанія підписала Меморандум про демонтаж об'єкта незавершеного будівництва перед НСК "Олімпійський" і підготовки НСК до проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

У червні 2008 року для виконання зобов'язань меморандуму, був підписаний договір між ДУС, Київською міськдержадміністрацією, Кабінетом міністрів і "Юджин".

ТОВ "Юджин" на 100% належить ЗАТ "Смарт-холдинг" (Київ), інвестиційна діяльність якого сфокусована на вкладеннях в Україну, країни СНД і Європи.

Готель "Спорт" була побудована в 1989 році і має 173 номерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!