В ОПЕК чекають подорожчання нафти через ембарго ЄС

Вівторок, 31 січня 2012, 12:08

Ембарго Євросоюзу на іранську нафту буде сприяти зростанню світових цін навіть при відсутності дефіциту на нафтовому ринку.

Про це заявив генеральний секретар ОПЕК Абдулла аль-Бадрі під час енергетичної конференції в Лондоні, повідомляє агентство Reuters.

"Це, безсумнівно, підсилить волатильність на ринку. Звичайно ж, якийсь час це буде штовхати ціни нагору", - сказав Бадрі.

"Ембарго - не кращий спосіб спілкування Із будь-якою країною. Діалог - єдиний спосіб вирішення проблем, а не загрози", - прокоментував він рішення ЄС припинити імпорт нафти з Ірану з 1 липня.

Реклама:

У вівторок нафта Brent торгується вище 111 доларів за барель.

За словами Бадрі, в "нормальній ситуації" ціна коливалася б близько 100 доларів за барель, саме такий рівень ОПЕК вважає прийнятним для виробників і покупців нафти.

Бадрі сказав, що його не турбує надлишок нафти на ринку при тому, що ОПЕК на 600 тис. барелів на добу перевищує квоту видобутку в 30 млн барелів на добу.

"Я не хвилююся з приводу надлишку нафти. Коли ми говоримо 30 млн барелів на добу, мається на увазі середньорічний показник. Іноді видобувається 30,6, іноді 30,1, а іноді 30".

В цілому глава ОПЕК вважає, що світовий ринок перебуває у хорошому стані.

"Ніде в світі немає дефіциту, я дуже задоволений рішенням ОПЕК", - повідомив Бадрі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!