Запуск "Лукойлом" заводу в Одесі залежить від рішень української влади

Понеділок, 30 січня 2012, 11:29

Нафтова компанія "Лукойл" підтримує належний їй Одеський нафтопереробний завод в робочому стані, очікуючи для його запуску рішень української влади щодо поліпшення економіки нафтопереробки.

Про це заявив глава компанії Вагіт Алекперов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні, якщо буде прийнятий ряд рішень, пов'язаних з економічною ситуацією в нафтопереробці, звичайно, запустимо завод", - сказав він у Давосі, в кулуарах 8-го Українського ланчу, організованого Фондом Віктора Пінчука.

Глава "Лукойл" нагадав, що завод був вимушено зупинений через економічну ситуацію, що склалася в нафтопереробці.

Реклама:

"Проте завод сьогодні в працездатному стані: зараз ми спостерігаємо за кон'юнктурою, за маржею переробки, за тією ситуацією, яка відбувається на території України на роздрібному ринку", - зазначив Алекперов.

За його словами, питання маршруту поставки нафти на завод зараз не є вирішальним.

"Маршрути сьогодні ми обговорюємо: можемо запустити трубу "Дружбу". Це питання обговорювалося, знайдено рішення в Міністерстві енергетики України. Але (ключове питання) - економіка, та податкова система, яка діє на території України", - підкреслив Алекперов .

Він також зазначив, що в разі прийняття українською державою рішення про підтримку вітчизняної нафтохімічної галузі "Лукойл" зможе гарантувати прийнятні ціни на продукцію, яку випускає запущене в 2011 році на "Лукорі" (Калуш, Івано-Франківської обл.) виробництво полівінілхлориду (ПВХ).

"Якщо держава прийме рішення про розвиток своєї хімії, ціна ніколи не буде зашкалювати за ті цифри, які існують. Сьогодні в Україну везуть ПВХ з Південної Кореї та Німеччини, коли ми вже маємо виробництво на території держави з кращою якістю по білизні і міцності", - сказав глава "Лукойлу".

Він уточнив, що до теперішнього часу виробництво вже запущено на повну потужність і працює на український і російський ринки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: