Британські топ-менеджери бояться краху євро

Вівторок, 3 січня 2012, 12:51

Керівники найбільших британських компаній оцінюють шанси відмови від євро принаймні однієї країни впродовж 2012 року, як один із трьох.

Про це ідеться у звіті аудиторської фірми Deloitte, повідомляє ВВС.

У звіті також йдеться про те, що фінансові керівники провідних британських компаній "не були переконані" зусиллями європейських лідерів, спрямованих на підтримку стабільності спільної європейської валюти та реакцією на кризу.

Переважна більшість топ-менеджерів вказуються на можливість краху євро, як на найбільшу загрозу для їхньої компанії цього року.

Реклама:

Серед наслідків можливого розпаду єврозони керівники називають нову кредитну кризу, а також масштабні переоцінки активів та валютних курсів.

Утім, вже зараз топ-менеджери вказують на початок рецесії та найгірші умови для отримання кредитів від часів краху Lehman Brothers у 2008 році.

"Зважаючи на такий "відкат" в економіці, не дивно, що після долі євро, рецесія є другою найбільшою проблемою, що турбує найвище керівництво провідних британських фірм", - заявив головний економіст Deloitte Ян Стюарт.

Він також повідомив, що топ-менеджери оцінюють нині можливість початку другої хвилі кризи та рецесії у 54%, тоді як ще рік тому у це вірили лише 27% керівників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!