Екс-власники "Славутича" звернуться до Європейського суду

Четвер, 26 січня 2012, 14:05

Колишні власники готелю "Славутич" (Київ) заявляють про порушення законодавства в ході процедури банкрутства-вилучення готелю та в зв'язку з цим мають намір звернутися до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Про це вони заявили на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

"Навіть якщо у нас заберуть все, в Страсбурзі все одно вже є (позов до ЄСПЛ)", - сказав міноритарний акціонер компанії Мстислав Скоробогатов, коментуючи силове захоплення готелю, що сталося 20 січня 2012 року.

При цьому міноритарій назвав безпідставною інформацію про нібито його причетність до організації подій, пов'язаних із захопленням готелю "Славутич", а також про порушення відносно нього ряду кримінальних справ.

Реклама:

Він також уточнив, що володіє лише 1% акцій ВАТ "Готель "Славутич", а не 49,9%, як повідомляють відкриті джерела.

За словами Скоробогатова, ініціатори силового захоплення готелю "Славутич" діяли в інтересах екс-віце-спікера Держдуми РФ Олександра Бабакова (нині депутат Держдуми РФ поточного скликання, член комітету з міжнародних справ, фракція "Єдина Росія").

Юрист-консультант Михайло Негреша, присутній на прес-конференції, в свою чергу, зазначив, що справа про банкрутство готелю "Славутич", ініційоване ТОВ "Сталькон-М" що і стало основою позову про вилучення будівлі готелю у ПП "Базис-Пром", порушена Господарським судом Києва та залишена без змін апеляційною інстанцією з порушеннями чинного законодавства.

"Таким же чином були заслухані і касаційні скарги у Вищому господарському суді", - сказав він.

За словами Негреші, рішення про витребування майна та постанову, якою залишено його в силі, також були оскаржені в касаційній інстанції, однак після закінчення майже місяця скарга так і не спрямована до Вищого господарського суду України.

Він також повідомив, що Госпсуд Києва призначив арбітражним керуючим і розпорядником майна готелю Олексія Щербаня, який є також власником ВАТ "Готель "Славутич", на користь якого вилучається будівля готелю "Славутич".

Співвласник ПП "Базис-Пром" Абдулла Бані Насер також повідомив про намір звернутися до президента України Януковича з проханням сприяти у вирішенні конфлікту.

Нагадаємо, 20 січня, вранці, після 8-ї години міліція взяла під контроль готель "Славутич".

За словами очевидців, з усіх можливих входів в будівлю почала вриватися міліція.

Абдулла Бані Насер і Скоробогатов, які є співвласниками ПП "Даско",що опосередковано володіло готельним комплексом "Русь", а також 50%-вими частками в торгово-розважальному центрі "Метрополіс" і торговому центрі "Метроград" (обидва в Києві) в січні 2009 року звернулися до ЄСПЛ з позовом проти України у зв'язку з порушенням прав власності, що сталися при рейдерському захопленні перелічених об'єктів в листопаді 2006 року.

У своєму позові вони оцінювали збиток від рейдерських дій в розмірі 250 млн доларів.

Тоді Абдулла Бані Насер і Скоробогатов пов'язували захоплення з компанією VS Energy International, бенефіціарами якої є кілька російських підприємців, а також депутат Держдуми РФ Олександр Бабаков.

"ВС Енерджі Інтернешнл України", пов'язана з VS Energy International, є керуючою компанією ТОВ "Прем'єр Інтернешнл", що об'єднує готелі під брендом Premier Hotels (на сьогодні - готелі "Прем'єр Палас" у Києві, "Ореанда" в Ялті, "Дністер" у Львові, "Аврора" і "Космополіт" у Харкові та "Стар" в Мукачево).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: