Київські чиновники спустили на свою охорону і авто більше 11 мільйонів

Четвер, 12 січня 2012, 13:06

За 2011 рік КМДА і Київрада витратили мільйони на комфортний рух, безпеку, зв'язок і подарунки.

Про це пише газета "Сегодня", ґрунтуючись на аналізі даних "Вісника держзакупівель".

Одна з основних статей витрат київських чиновників на себе - автомобілі. КМДА пустила майже 5,7 млн гривень на обслуговування 23 машин.

П'ять із них закріплені за секретаріатом Київради - дві "Тойоти Камрі" (2006), "Хюндай" (2006) та два "Опеля Омега" (2003).

Реклама:

Інші 18 машинами користуються чиновники. Здебільшого це "Тойоти" і "Опелі".

Секретар Київради Галина Герега від службової машини відмовилася, їздить на особистому "Мерседесі".

Главу КМДА Олександра Попова возять на мінівені "Фольксваген" держохорони, заступників голови - на "Тойотах".

В середньому на кожну машину на місяць витрачають 20,5 тис. гривень а в день 854 гривні - у цю суму входить плата за оренду гаража, обслуговування і вартість бензину.

За послуги охорони секретаріат Київради заплатив близько 5,5 млн гривень.

Київську владу охороняють 20 осіб, які чергують біля входу в будівлю, на парковці, у сесійній зали під час засідань і на 9 поверсі, де сидить (вірніше, сидів) мер.

Щоправда за підрахунками екс-керівника ДСО Володимира Шаповала, охорона в 20 осіб має обходитися не більш ніж в 2 млн гривень. У мерії ж запевняють, що ціни цілком ринкові.

Також влада Києва потурбувалася про гарний зв'язок. Зокрема, на 2,3 млн гривень секретаріат Київради закупив відомчу автоматичну телефонну станцію.

"Існуюча у нас телефонна станція - 1981 року випуску і вимагає модернізації. А експлуатація нової в результаті обійдеться в 6 разів дешевше ніж попередня за рахунок переходу на цифровий формат", - пояснюють у мерії.

Також у 2011 році 1,2 млн гривень були витрачені на годинники київського заводу. Це пам'ятний аксесуар, який керівництво міста дарує на професійні свята.

Виходячи з того, що влада взяла 1270 пар, виходить, що одна пара обійшлася в 944 гривень, порахували журналісти.

КМДА проводила, ясна річ, й інші тендери. Наприклад, 9,8 млн гривень піде на першу чергу автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів у наземному транспорті.

Ідеться про турнікети в автобусах і тролейбусах, про які говорять уже кілька років.

На матеріально-технічне забезпечення підготовки та перепідготовки волонтерів, стюардів, працівників сфери обслуговування, медичних працівників, міліції, які будуть обслуговувати Євро-2012, витратять 578,5 тис. Гривень.

На організацію масових заходів з нагоди 20-річчя Незалежності України та Дня Прапора КМДА витратила 1,4 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: