Barclays: хмарочоси є провісниками кризи

Четвер, 12 січня 2012, 10:28

Існує "нездорова кореляція" між будівництвом хмарочосів і проблемами у фінансовій галузі.

Це випливає з нової доповіді Barclays Capital, повідомляє агентство Reuters.

Зведення Empire State Building у Нью-Йорку в 1930 році, веж Petronas в Куала-Лумпур в 1997 році і Burj Halifa в Дубаї в 2010 році супроводжувалося економічними кризами, говориться в дослідженні.

"Найвищі в світі будівлі часто просто свідчать про існуючий бум на будівництво хмарочосів, який говорить про нераціональне використання капіталу і про майбутню економічну корекцію", - відзначається в доповіді.

Реклама:

Зокрема, аналітики нагадали: "Після завершення будівництва веж Petronas в Куала-Лумпур в 1997 році сталася регіональна економічна криза і крах азіатських валют".

Особливу увагу, на думку експертів Barclays Capital, інвесторам варто приділяти Китаю, де будується більше половини нових хмарочосів.

Всього в Піднебесній на сьогодні закінчено будівництво 75 будинків висотою більше 240 метрів.

Висновки дослідження повинні стурбувати і жителів Лондона, який незабаром має поповнитися низкою висотних будівель, у тому числі, 310-метровим хмарочосом Shard, який буде найвищим у Західній Європі.

У дослідженні говориться, що перший в світі хмарочос - Equitable Life Building - був добудований в Нью-Йорку в 1873 році, і незабаром почалася рецесія, яка тривала п'ять років. У 1912 році будівля була знесена.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!