Росспоживнагляду не сподобався український "сир"

Четвер, 12 січня 2012, 09:35

Російська санітарна служба виявила перевищення вмісту пальмової олії у сирі, який постачається до РФ низкою українських виробників.

Про це заявив голова Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко, повідомляє агентство "Интерфакс".

За словами Оніщенка, його відомство, проаналізувавши ситуацію на споживчому ринку в сегменті молочної продукції, дійшло висновку, що "за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, які постачаються з України".

"Це помітний сегмент російського ринку. Тільки за останні десять місяців орієнтовний обсяг поставок склав 55,5 тис. тонн", - зазначив він.

Реклама:

"Основною проблемою є те, що при виробництві цього виду продукції в країні-імпортері безконтрольно використовуються рослинні компоненти, зокрема, пальмова олія", - повідомив Оніщенко.

Він заявив, що за російськими нормативами, зокрема, техрегламентом на молоко і молочну продукцію, така продукція, що містить велику кількість пальмової олії, повинна називатися не "сир", а "сирний продукт".

"Вміст пальмової олії там набагато більша, ніж належить за технічним регламентом", - підкреслив Оніщенко.

"Федеральна служба (Росспоживнагляд) ініціювала процедуру запобігання порушень технічного регламенту на молоко і молочну продукцію. У рамках цієї процедури ми припускаємо, в тому числі, і проведення експертиз за участю заводів-виробників", - поінформував він.

Як відомо, раніше Оніщенко висловив обурення тим, що контролем продуктів харчування людей в Україні будуть займатися ветеринари. За його словами, так людину прирівняли до тварини.

Голова Росспоживнагляду попередив, що це може призвести до негативних наслідків для імпортованих продуктів, а Росія посилить свій контроль.

Після цього міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що Оніщенко повинен вибачитися за свої висловлювання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: