Депутати не проти, щоб уряд отримував податки "натурою"

Середа, 7 грудня 2011, 16:02

Верховна рада має намір дозволити отримувати податки, які оплачуються при виконанні угоди про розподіл продукції, не тільки в грошовій, але і в натуральній формі.

За законопроект про внесення відповідних змін до Податкового кодексу (щодо деяких питань сплати податків в умовах дії угоди про розподіл продукції) у першому читанні проголосували 238 народних депутатів, передає "Інтерфакс-Україна".

Як пояснюється в пояснювальній записці до документа, мета прийняття цього документа - створити умови для розширення можливостей держави в частині розпорядження результатами та реалізацією проекту з розробки і видобутку корисних копалин на умови угод про розподіл продукції.

У тому числі, натуральна форма оплати податків покликана забезпечити поліпшення загального балансу вуглеводневих та інших корисних копалин і надасть державі додатковий інструмент оперативного вирішення можливої проблеми ресурсного дефіциту корисних копалин, насамперед, вуглеводневих, а також зменшить імпортні поставки нафти і газу, і, відповідно, зменшить залежність України від такого імпорту.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!