Депутати погодили видобуток золота Нацбанком

Середа, 7 грудня 2011, 15:48

Верховна рада прийняла в першому читанні проект закону "Про внесення змін до деяких законів України" - щодо окремих питань діяльності Національного банку.

Як передає УНІАН, за дане рішення проголосували 264 із 299 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Даним законопроектом пропонуються зміни до закону "Про Національний банк України", якими передбачено, що відомча охорона має право застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби активної оборони і бойову вогнепальну зброю в порядку, передбаченому законом "Про міліцію".

Даним законопроектом фактично дозволяється заступнику голови Національного банку та керівнику структурного підрозділу, який за посадою входить до складу правління Національного банку, здійснювати функції з управління об`єктами державної власності.

Реклама:

Крім того, законопроектом вносяться зміни до статті 42 закону "Про Національний банк України", яка, зокрема, доповнюється нормою щодо здійснення Національним банком для забезпечення виконання покладених на нього функцій діяльності, пов`язаної з розвідкою, видобутком, виробництвом та використанням дорогоцінних металів з метою поповнення золотовалютних резервів.

Стаття 48 закону "Про Національний банк України" доповнюється нормою щодо права Національного банку використовувати золотовалютні резерви на витрати за операціями із забезпечення його діяльності в межах сум, передбачених кошторисом доходів та витрат Національного банку.

Статтю 71 закону "Про Національний банк України" пропонується доповнити нормою щодо нерозповсюдження обмежень стосовно діяльності Національного банку на виробничу діяльність Банкнотно-монетного двору, фабрики банкнотного паперу та Державної скарбниці України, яка здійснюється відповідно до положень, затверджених Правлінням НБУ.

У статті 4 закону "Про державне регулювання видобутку, виробництва і використання дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння та контроль за операціями з ними" пропонується встановити, що брухт дорогоцінних металів у будь-якому вигляді першочергово пропонується Національному банку та Міністерству фінансів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!