ЄС не дасть урядовцям доторкнутися до гранту на розвиток Криму

Середа, 7 грудня 2011, 10:20

Проект "Підтримка спільної ініціативи співробітництва у Криму", відповідно до якого на розвиток туризму Європейський Союз має намір виділити 5 млн євро, почне фінансуватися з 1 березня.

Про це заявив міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв, повідомляє DT.UA.

"В цілому на програму виділяється 5 млн євро - це на три роки. Ми починаємо їх отримувати з 1 березня - саме коли пройде виставка "Крим. Курорти. Туризм", де європейський проект буде презентований. Буде детально розказано все, що стосується цього гранту", - зазначив Лієв.

Міністр повідомив, що розпорядником коштів виступить європейська компанія.

Реклама:

"Ми будемо бенефіціаром, тобто будемо говорити, на що треба направляти гроші. У Європі пройде тендер, тендерна комісія обере переможця. Найімовірніше, це буде європейська компанія. До грошей наші урядовці торкатися не будуть, ці гроші підуть у справу", - запевнив Лієв.

Як відомо, у травні в Брюсселі була підписана угода про фінансування програми "Підтримка спільної ініціативи співробітництва у Криму".

Згідно з програмою Євросоюз протягом найближчих чотирьох років направить 12 млн євро на економічний розвиток Криму і Севастополя, в тому числі 5 млн євро на розвиток туризму.

В рамках реалізації проекту будуть залучені експерти ЄС, які допоможуть застосувати у Криму досвід Європи з розвитку курортів та туризму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: