Посол Росії прогнозує газову угоду в грудні

Неділя, 4 грудня 2011, 14:33

Посол Росiї в Українi Михайло Зурабов прогнозує, що новi домовленостi мiж РФ i Україною в газовiй сферi буде закрiплено на мiжурядовому рiвнi.

"Найiмовiрнiше, це буде мiжурядова угода. Вона, найiмовiрнiше, вiдповiдним чином легiтимiзуватиметься й вiдповiдним чином схвалюватиметься", - сказав вiн журналiстам у недiлю в Києвi, передає "Інтерфакс-Україна".

Посол зазначив, що Росiя та Україна розраховують на те, що в груднi можна буде пiдписати все те, що має надалi регулювати вiдносини двох країн в енергетичнiй галузi та в питаннях газового спiвробiтництва.

На його думку, якщо може бути якийсь збiй у цих переговорах, то вiн може мати технiчний характер.

Реклама:

"Якщо може виникнути збiй, вiн може мати лише технiчний характер. Я не передбачаю, що це станеться. Це може бути пов'язане з надзвичайно щiльним графiком, оскiльки потрiбно узгодити багато юридичних питань, i мають вiдбутися вiдповiднi внутрiшнi державнi процедури", - додав Зурабов.

Вiн також прогнозує, що на початку наступного тижня iнтенсивнiсть контактiв мiж перемовниками в газовiй сферi зросте.

Крiм цього, посол заявив, що за жодних умов не вiдбудеться перебою в постачаннях росiйського газу до Європи, оскiльки сторони домовилися виконувати наявнi газовi домовленостi до укладення нових.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!