ЄС подав на Єврокомісію до суду за підвищення зарплат чиновникам

Четвер, 29 грудня 2011, 13:18

Рада Євросоюзу подала до суду на Єврокомісію.

Країни називають нерозумним підвищення зарплат для 44 тисяч чиновників на 1,7% в умовах кризи.

Єврокомісія погодилася проіндексувати зарплати європейських чиновників на 1,7% з 1 січня, викликавши обурення з боку Ради ЄС і Великобританії, повідомляє BFM з посиланням на газету The Telegraph.

Рада Європи, що представляє думку держав-членів Євросоюзу, вже звернулася до Європейського суду справедливості з позовом на Єврокомісію. Аналогічне прохання було відхилено цією ж палатою рік тому.

Реклама:

Якщо суд відхилить позов Ради Європи і цього разу, зарплата підвищиться для 44 тисяч європейських чиновників.

З них 17,5 тисячі отримують більше 6,5 тисячі євро на місяць. Оглядачі газети підрахували, що лише відповідальна за зовнішню політику ЄС баронеса Кетрін Ештон стане отримувати на 5 тисяч євро на рік більше.

Крім індексації передбачені й інші нововведення: чиновникам дозволять на 0,6% знизити відрахування до пенсійних фондів. При цьому відрахування з платників податків зростуть на 4%.

"В умовах сформованої серйозної економічної ситуації в ЄС, коли національні уряди змушені вживати екстрених заходів для урізання зарплат і пенсій своїх чиновників, інститути ЄС не повинні триматися осторонь від вживання аналогічних заходів з економії", - заявили виданню в прес-службі британського уряду.

Єврокомісія, в свою чергу, нагадує, що не скрізь в ЄС чиновникам урізали зарплату: у Німеччині, Франції та Нідерландах її, навпаки, підняли. Брюссель посилається на необхідність коригування через зміну методів підрахунку зарплати.

У листопаді видаткова частина бюджету ЄС була визначена в розмірі 129 млрд євро. Це на 2% більше, ніж у 2011 році, але менше 133,1 млрд, які просив Європарламент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!