У Москві затримали групу, яка перевела в готівку більше 30 мільярдів рублів

Понеділок, 26 грудня 2011, 09:28

Поліція затримала в Москві трьох членів злочинного угруповання, які через легальний банк незаконно перевели в готівку більше 30 млрд руб.

Повідомив в понеділок керівник прес-служби головного управління МВС в Центральному федеральному округу Роман Михайлов, повідомляє російське видання "Ведомости".

"Менеджер одного з комерційних банків Москви і двоє безробітних, не маючи ліцензії, за грошову винагороду у вигляді відсотків від оборотів з операцій проводили розрахунки і перекази грошей на рахунки фізичних і юридичних осіб", - уточнив він.

Крім "обготівковування", учасники групи незаконно надавали послуги з касового обслуговування клієнтів, інкасації та купівлі-продажу валюти.

Реклама:

Для проведення нелегальних операцій використовувалися розрахункові рахунки та реквізити 40 "фірм-одноденок".

"Клієнтами зловмисників були різні організації, зареєстровані на території ЦФО які мали потребу в переведенні в готівку або транзит безготівкових грошових коштів, у тому числі на рахунки компаній-нерезидентів в різні країни світу. Видача готівки здійснювалася через депозити банку, в якому працював один з учасників ОЗУ", - розповів керівник прес-служби.

За фактом злочину слідство порушило кримінальну справу про незаконну банківську діяльність. Винним може загрожувати до семи років ув'язнення та штраф у розмірі до 1 млн рублів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!