"Укрзалізниця" розчарована співпрацею із "Луганськтепловозом"

Четвер, 22 грудня 2011, 15:20 -

Державна адміністрація залізничного транспорту ("Укрзалізниця") вважає недружніми та такими, що не сприяють взаємовигідному співробітництву, заяви керівництва "Луганськтепловозу" щодо заборгованості перед ним з боку компанії.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "Укрзалізниці".

За словами генерального директора "Укрзалізниці" Володимира Козака, нині "Луганськтепловоз" будує два дизель-поїзди для Львівської та Донецької залізниць, за які залізниці України перерахували 12 млн гривень авансового платежу.

Зокрема, Донецькою залізницею укладено договір на закупівлю дизель-поїзду ДЕЛ02 виробництва ПАТ "ХК "Луганськтепловоз" в кількості 1 одиниця та здійснена 15.12.2010 року попередня оплата в сумі 12,5 млн гривень (30% від вартості).

Реклама:

Поставка дизель-поїзду ПАТ "ХК "Луганськтепловоз", відповідно умов договору, планувалася на грудень 2011 року.

"Однак сьогодні виробник вже зірвав термін поставки продукції, натомість висунувши вимогу щодо 100% передоплати за продукцію. Нині Донецькою залізницею ведеться робота щодо урегулювання поставки дизель-поїзду в передбачені терміни з ПАТ "ХК "Луганськтепловоз", - поінформував Козак.

"Ми планували довготерміновий та багатообіцяючий контракт з ПАТ "Луганськтепловоз" щодо виробництва локомотивів, однак сьогодні підприємство фактично самоусунулося від підписання контракту на постачання на українські залізниці електровозів 2ЭЛ4, незважаючи на підписаний у липні цього року Меморандум між "Укрзалізницею", ПАТ "Луганськтепловоз" та ЗАТ "Трансмашхолдинг" щодо виготовлення 292 вантажних електровозів серії 2ЕЛ4 упродовж 2012-2016 років", - наголосив він.

За словами гендиректора "Укрзалізниці", для вітчизняної економіки "негативним є той факт, що українське підприємство не поспішає співпрацювати з вітчизняними залізницями у надзвичайно важливій довготривалій програмі оновлення локомотивного парку".

Як повiдомлялося, наприкiнцi березня 2011 року Фонд держмайна України i росiйське ЗАТ "Керуюча компанiя "Брянський машинобудiвний завод", що входить до "Трансмашхолдингу", пiдписали акт прийому-передачi 76% акцiй ВАТ "ХК "Луганськтепловоз".

Договiр купiвлi-продажу пакета акцiй "Луганськтепловоз" i ЗАТ "КК "Брянський машзавод" був пiдписаний ще у червнi 2010 року, проте потiм вiдбулася низка судових розглядiв, що, зокрема, спричинила розiрвання договору купiвлi-продажу.

"Луганськтепловоз" випускає магiстральнi та маневровi тепловози, дизель- та електропоїзди, трамваї, поворотнi кола, запчастини для залiзничного транспорту. Основнi замовники - "Укрзалiзниця" i "Росiйськi залiзницi".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: