ВР ратифікувала угоду з СНД щодо інтелектуальної власності

Середа, 21 грудня 2011, 16:12

Верховна рада ратифiкувала угоду про спiвробiтництво у сферi правової охорони та захисту iнтелектуальної власності мiж країнами СНД та створення Мiждержавної ради з питань правової охорони i захисту iнтелектуальної власностi.

За закон про ратифiкацiю угоди проголосували 283 народних депутати iз 373, зареєстрованих у залi, передає "Інтерфакс-Україна".

Вiдповiдно до угоди, сторони здiйснюють спiвробiтництво шляхом змiцнення контактiв, проведення спiльних дослiджень та обмiну думками у сферi охорони та захисту iнтелектуальної власностi; обмiну iнформацiєю про законодавство держав-учасниць цiєї угоди у сферi правової охорони та захисту iнтелектуальної власності.

Невiд'ємною частиною угоди є положення про Мiждержавну раду з питань правової охорони та захисту прав iнтелектуальної власностi, що визначає функцiї та права, порядок формування та органiзацiю роботи Мiждержавної ради з питань правової охорони i захисту iнтелектуальної власностi.

Реклама:

У рамках Мiждержавної ради з питань правової охорони i захисту iнтелектуальної власностi передбачається створення трьох постiйних робочих комiсiй, вiдповiдальних за авторське право i сумiжнi права, промислову власнiсть i правозастосування.

Ратифiкацiя угоди надасть можливiсть запроваджувати ефективнi механiзми реалiзацiї правових норм охорони та захисту прав iнтелектуальної власностi, вживання спiльних заходiв iз запобiгання, виявлення та припинення правопорушень у сферi iнтелектуальної власностi, що сприятиме пiдвищенню iмiджу України на мiжнароднiй аренi.

Нагадаємо, угоду про спiвробiтництво у сферi правової охорони та захисту iнтелектуальної власностi Україна пiдписала на засiданнi ради голiв урядiв держав учасникiв СНД 19 листопада 2010 року в Санкт-Петербурзi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!