Парламент вирішив, що гривня - теж гроші

Середа, 21 грудня 2011, 09:12

Верховна рада ухвалила закон "Про внесення змін до статті 7 Декрету Кабінету міністрів "Про систему валютного регулювання і валютного контролю" (щодо розширення сфери використання валюти України).

За це рішення у вівторок проголосували 274 із 313 депутатських карток, зареєстрованих у сесійній залі, повідомляє агентство УНІАН.

Законом передбачено установити норму щодо можливості використання іноземної валюти та гривні як засобу платежу в розрахунках між резидентами і нерезидентами в межах торговельного обороту та забезпечення права Нацбанку на встановлення порядку проведення таких розрахунків.

Також законом скасовані обмеження щодо необхідності одержання індивідуальної ліцензії НБУ на здійснення розрахунків між резидентами і нерезидентами в межах торговельного обороту в національній валюті України.

Реклама:

У пояснювальній записці до законопроекту зазначалося, що гривня в зовнішньоекономічних розрахунках за товари та послуги майже не використовується, її питома вага за січень-серпень 2011 року становить лише 0,1% від загального обсягу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!