"Зоря-Машпроект" постачатиме енергообладнання у Китай

П'ятниця, 2 грудня 2011, 12:20

Держпiдприємство "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування (НВКГ) "Зоря-Машпроект" (Миколаїв) уклало контракт iз китайською нафтогазовою Sinopec Corp. на постачання енергогенерувального обладнання для одного з родовищ, розроблюваних китайською компанiєю.

Про це йдеться у повідомленні компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

За інформацією держпідприємства, згiдно з контрактом, у першiй половинi 2013 року українська сторона забезпечить постачання китайському партнеровi п'яти газотурбогенераторних установок потужнiстю 16 МВт кожна.

Першi двi установки буде вiдвантажено замовниковi в першому кварталi 2013 року.

Реклама:

"Комплекс iз п'яти установок експлуатуватиметься як автономний енерговузол у вiддаленому районi розробок. Основою газотурбогенераторiв стала нова продукцiя "Зорi-Машпроекту" - двигун ДТ90, що працює на двох видах пального: газоподiбному та дизельному", - зазначив спiврозмовник.

"Представники Sinopec вiдвiдали "Зорю-Машпроект" з ознайомчим вiзитом у липнi цього року. За пiдсумками переговорiв сторони уклали перший контракт", - уточнив вiн.

Sinopec - найбiльша нафтопереробна компанiя КНР i друга за обсягами видобутку нафтогазова компанiя країни, входить до десятка найбiльших нафтогазових компанiй свiту.

ДП "НВКГ "Зоря-Машпроект" - вiдомий у свiтi розробник i виробник газотурбiнного обладнання, монополiст на ринку СНД у сферi розробки та виробництва газових турбiн для кораблiв вiйськового флоту.

Майже вся продукцiя НВКГ постачається на експорт.

Найбiльшi партнери - РФ, Бiлорусь, Iран, Сiнгапур, Iндiя, КНР.

За даними компанiї, у 2010 роцi її чистий прибуток зрiс порiвняно з 2009 роком на 10% - до 0,24 млрд грн, чистий дохiд збiльшився на 10% - до 2,32 млрд грн.

Iз квiтня 2011 року за рiшенням уряду України ДП НВКГ "Зоря-Машпроект" входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!