Генпрокуратура розбереться із закупівлею чиновниками VIP-авто

П'ятниця, 2 грудня 2011, 09:49

Міністерство економічного розвитку і торгівлі в ході перевірки виявило факти порушень законодавства при закупівлі легкових автомобілів органами влади та державними підприємствами.

Матеріали, підготовлені за результатами перевірки, Мінекономрозвитку передало в Генеральну прокуратуру для вжиття заходів згідно з чинним законодавством, передають "Комментарии".

Як повідомили у Міністерства економічного розвитку і торгівлі, перевірка здійснювалася на виконання функцій, визначених законом "Про здійснення державних закупівель".

Уповноваженим органом виявлено факти порушень вимог постанови Кабінету міністрів від 04.04.2001 № 332 "Про граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, мобільних телефонів, комп'ютерів державними органами, а також установами та організаціями, що утримуються за рахунок державного та місцевих бюджетів".

Реклама:

Міністерством виявлено, що останнім часом вчинені неправомірні закупівлі легкових автомобілів за цінами, які перевищують встановлені Постановою граничні суми витрат.

Зокрема, державне підприємство "ТЕЦ-2 "Есхар" після проведення двічі у червні - жовтні 2011 року відкритих торгів, що не відбулися, здійснило закупівлю в одного учасника "BMW X5" в ТОВ "Баварія Моторс" на загальну очікувану вартість 800 тисяч гривень.

ВП "Рівненська АЕС" ДП "НАЕК "Енергоатом" у листопаді 2011 року за результатами проведення відкритих торгів укладено договір з ТОВ "Автоконцепт" на придбання автомобіля Toyota Land Cruiser 200 на очікувану вартість 799,83 тис гривень.

Управлінням капітального будівництва Донецької міськради в листопаді 2011 року за результатами проведення відкритих торгів укладено договір з ТОВ "Тріол-Авто" про закупівлю Passat Limousine B7 вартістю 323,62 тис гривень.

КП "Управління автомобільних доріг" Житомирської міськради в листопаді 2011 року за результатами проведення відкритих торгів укладено договір з ТОВ "СтарКар" автомобіля Toyota Highlander вартістю 435 тис гривень.

Окрім того, "Черкасиобленерго" збираються купити позашляховик преміум-класу Range Rover Autobiography Black 5,0 за 1,74 млн гривень. 

Згідно з вимогами зазначеної постанови, вартість легкових автомобілів для керівників органів місцевого самоврядування, бюджетних установ і організацій не може перевищувати 60 тис гривень.

При цьому, керівники центральних та місцевих органів виконавчої влади мають забезпечити включення до контрактів з керівниками держпідприємств, що знаходяться у сфері їх управління, умов для дотримання граничних сум витрат, затверджених постановою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!