Парламент Італії почав розгляд антикризової реформи Монті

Четвер, 15 грудня 2011, 19:49

Нижня палата італійського парламенту почала розгляд пакету антикризових заходів, запропонованих урядом Маріо Монті.

Бюджет передбачає різке скорочення державних витрат, збільшення податків і підвищення пенсійного віку, передає Радіо "Свобода".

Італійський уряд планує заощадити понад 30 мільярдів євро.

Стосовно законопроекту і одночасно вотуму довіри до уряду депутати голосуватимуть у п’ятницю ввечері, а сенатори – наступного тижня.

Реклама:

Урядову реформу не підтримує крайня права партія "Північна Ліга". У четвер під час обговорення представники "Північної Ліги" блокували засідання, вигукуючи гасла "Ганьба!".

Засідання нижньої палати довелося перервати, а двох депутатів-"лігістів" видворили з зали. Опозиційні партії відмовляються підтримати плани уряду щодо підвищення податків.

Інші політичні сили також не в захваті від пропозицій кабінету. Однак з огляду на поглиблення кризи і з метою повернути довіру інвесторів до Італії, політики заявляють про підтримку уряду й необхідність ухвалення законопроекту.

Прем’єр Маріо Монті наголосив, що без цієї реформи держава не спроможна буде дотримуватися зобов’язань перед кредиторами, і фінансові проблеми Італії лише загострюватимуться.

"Альтернативою не може бути, як раніше, життя без труднощів, а буде життя із жертвами набагато гіршими", – сказав глава італійського уряду.

Голосування в парламенті стане першим реальним іспитом для уряду технократів, сформованого місяць тому для виведення Італії із боргової скрути.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!