З 16 грудня уряд зможе випускати валютні облігації

Четвер, 15 грудня 2011, 12:58

Кабмін  з 16 грудня отримує право номінувати облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) не тільки в національній, а й в іноземній валюті, відповідний закон про поправки до ст.10 закону "Про цінні папери та фондовий ринок".

Закон опублікований в газеті "Голос України", передає "Інтерфакс-Україна".

Також  уряд оприлюднив прийняту 12 грудня постанову №1280, яким доповнило перелік ОВДП валютними, затвердив умови їх випуску та розміщення.

Згідно з цими умовами, валютні ОВДП можуть бути як короткостроковими - до року, так і середньостроковими - від року до п'яти.

Реклама:

При цьому короткострокові валютні ОВДП можуть бути двох форм: дисконтними та процентними, а середньострокові - процентними з виплатою купона через три або шість місяців.

В обох випадках оплата, виплата купонів і погашення облігацій здійснюється у валюті випуску, проте розрахунки за операціями з ними на вторинному ринку проводяться виключно в національній валюті.

Номінальна вартість валютних ОВДП становить 1000 доларів, вони можуть розміщуватися як серед юридичних, так і серед фізичних осіб, при цьому платежі з погашення облігацій фізособам можуть здійснюватися готівкою.

Операції з розміщення валютних ОВДП здійснює НБУ через брокерів та / або дилерів, які є зберігачами та клієнтами депозитарію Нацбанку, у порядку, визначеному НБУ за погодженням з Мінфіном.

Нагадаємо, ВР прийняла закон 9 грудня через два дні, після внесення його до парламенту урядом.

Представляв документ заступник міністра фінансів Сергій Рибак, який пояснив необхідність його прийняття нестабільністю на світових фінансових ринках, що призвела до значного подорожчання зовнішніх комерційних позик для України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!