"Укренерго" допустила Ахметова і не допустила Жеваго до аукціону з експорту струму

Середа, 14 грудня 2011, 18:12

Національна енергетична компанія "Укренерго" не допустила Білоцерківську ТЕЦ до аукціону на право доступу до перетину міждержавних ліній електропередач для експорту електроенергії в 2012 році.

В той же час, в аукціоні, що відбудеться сьогодні (14 грудня), будуть брати участь "ДТЕК Пауер Трейд" та "ДТЕК Східенергог", що входять в ДТЕК Ріната Ахметова та державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго".

"Укренерго" не допустило Білоцерківську ТЕЦ у зв'язку з відсутністю погодження з боку "Укренерго" зовнішньоекономічного контракту Білоцерківсьокої ТЕЦ – контролюється бізнесменом Костянтином Жеваго.

Одним з вимог "Укренерго" до учасників була необхідність узгодити з нею свої зовнішньоекономічні контракти, термін дії яких має бути не меншим терміну доступу до перетинів, що виставляються на аукціон.

Реклама:

Як повідомляли "Українські новини", "Укренерго" виставить на аукціон з експорту у 2012 році електроенергії доступом до пропускної здатності ліній електропередачі сумарною потужністю 5,48 тис. МВт за 5 міждержавних напрямках.

Так, "Укренерго" виставляє на річний аукціон доступом до пропускної спроможності перетину "Острів Бурштинської ТЕС" - енергосистеми Словаччини, Угорщини, Румунії "сумарною потужністю 545 МВт, що розбита на 8 лотів (3 лоти по 100 Мвт, 4 - по 50 МВт і іще 1 - 45 МВт).

На торги також 8 лотами виставляється доступом до перетину "ОЕС України - ОЕС Білорусі" загальною потужністю 900 Мвт (1 лот 200 МВт, 1 - 150 Мвт, 5 по 100 Мвт, і 1 - 50 МВт), при цьому уточнюється.

Крім того, на аукціон виставлено перетин "Добротвірська ТЕС - Замость (Польща)", двома лотами - 130 МВт і 105 МВт.

Також пропонується доступ до перетину "ОЕС України - Молдавська енергосистема" сумарною потужністю 700 Мвт (11 лотів), а також на перетині "ОЕС України - ЄЕС Росії" потужністю 3100 МВт (9 лотів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: