"Нафтогаз" каже, що Росія і ЄС не дали гарантій з транзиту газу

Середа, 14 грудня 2011, 13:41

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" відзначає відсутність гарантій з боку Росії та Європейського Союзу щодо обсягів транзиту природного газу через територію Україну.

Про це повідомив заступник голови правління компанії Вадим Чупрун, передають "Комментарии" з посиланням на "Українські новини". 

"На сьогоднішній день гарантій немає ні з боку Європи, ні з боку Росії навіть на 2012 рік", - сказав він.

Чупрун нагадав, що "Нафтогаз" вже почав модернізацію газотранспортної системи за власні кошти.

Реклама:

"Але ми повинні бачити, під що має проходити ця модернізація", - відзначив заступник голови правління НАКу.

Він зазначив, що, за попередніми підрахунками, модернізація ГТС обійдеться в 5,3 млрд доларів, а термін реалізації проекту складе 5-7 років.

Крім того, Чупрун висловив стурбованість пасивністю європейських банків, з якими була досягнута домовленість про фінансування модернізації ГТС.

Разом з цим він висловив сподівання, що перший транш від європейських банків в обсязі 308 млн доларів надійде в 1 кварталі 2012 року.

Напередодні ВАТ "Газпром" заявив, що не підпише "Нафтогазом" до кiнця грудня угоду щодо газу: "Новорiчних подарункiв не буде", - заявив у Москвi голова правлiння "Газпрому" Олексiй Мiллер.

Нагадаємо, "Нафтогаз України" планував у 2011 році вкласти в реконструкцію ГТС країни 3,1 млрд гривень.

У оновлення магістральних газопроводів і газорозподільних станцій буде інвестовано 1,22 млрд гривень, в реконструкцію компресорних станцій - близько 1,5 млрд гривень, на облаштування підземних сховищ газу буде спрямовано понад 0,2 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: