Україна 10 років продаватиме зерно Лівану

Середа, 14 грудня 2011, 11:58

Україна і Ліван досягли домовленості про довгострокові поставки українського зерна, мінімум, протягом 10 років.

Про це повідомив Микола Азаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"З президентом і прем'єр-міністром Лівану ми домовилися, що їхній бізнес сформує замовлення на обсяги поставок українського зерна, мінімум, на 10 років, а уряд гарантує такі поставки", - сказав глава уряду.

Прем'єр підкреслив, що Україна може надати такі гарантії, завдяки досить наповненому Аграрному фонду України, який в повній мірі може задовольнити запити внутрішнього ринку і балансувати експортну кон'юнктуру.

Реклама:

Азаров також повідомив, що проект створення зернового терміналу в ліванському порту "вже переходить у практичну площину".

Нагадаємо, що прогнозована потужність ліванського терміналу становитиме до 150 тис тонн зерна на добу.

Крім того, ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація Україні" (ДПЗКУ) раніше повідомляла, що їй буде доручено зайнятися будівництвом зернового терміналу в ліванському порту Тріполі з метою просування українського зерна та продуктів його переробки на ринок Лівану та країн Близького Сходу.

Крім того, ДПЗКУ повідомила про можливість участі ПАТ у розвитку зернової інфраструктури Лівану.

Тоді ж ДПЗКУ повідомила і про те, що її переговори з представниками ліванських компаній перебувають на завершальній стадії, зокрема з Littat Group щодо будівництва зернового терміналу з перевалки зернових в Автономній Республіці Крим.

Разом з тим ДПЗКУ не уточнила потужності і терміни будівництва такого терміналу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!