Банк Путіна через заворушення передумав випускати єврооблігації

Понеділок, 12 грудня 2011, 17:27

Російський державний Внєшекономбанк відмовився від розміщення єврооблігацій через масові протести проти порушень, допущених на виборах до Держдуми.

Це перший подібний випадок в історії Росії XXI століття - до цього компанії виробляли такі раптові зміни, орієнтуючись лише на зовнішню кон'юнктуру, повідомляє "Лента.Ру".

Більше того, невдоволення громадян спірним підбиттям підсумків голосування призвело до істотного падіння котирувань на російському ринку, що також відбулося чи не вперше з 90-х років.

Згідно з інформацією російського видання "Коммерсант", ВЕБ відмовився від своїх намірів залучити 500 мільйонів доларів після того, як інвестори почали відкликати свої заявки на покупку.

Реклама:

Держкорпорація вирішила провести розміщення в 2012 році, коли хвилювання так чи інакше вляжуться.

Тим паче, що особливих боргів зараз ВЕБ не має - публічні зобов'язання потрібно буде виконувати тільки в 2016 році.

Дії ВЕБа - не перша і, мабуть, не остання реакція фінансових ринків на внутрішньополітичну ситуацію в Росії, відзначають журналісти.

Російський фондовий ринок на підсумки виборів і наступне вираження невдоволення російської публіки прореагував досить болісно.

6 грудня індекс РТС звалився на 4,7%, а ММВБ - на 3,95%, впавши нижче психологічно важливої позначки в 1500 пунктів.

Частково за це відповідальна і новина про загрозу зниження S&P рейтингів 15 країн єврозони, але ключовий внесок все-таки зробили московські події.

Державна корпорація "Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності" (Внєшекономбанк) створена Російською Федерацією.

Головою наглядової ради Внєшекономбанку є глава уряду Російської Федерації Володимир Путін.

Згідно з даними Національного банку України, на початок липня 2011 року Внєшекономбанку належало 93,84% акцій українського Промінвестбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!