Фонд держмайна продасть 50% "Закарпаттяобленерго" у січні

Середа, 30 листопада 2011, 10:15

Фонд державного майна 20 січня 2012 р. проведе приватизаційний конкурс із використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу пакета акцій обласної енергопостачальної компанії ПАТ "Закарпаттяобленерго" (Ужгород) в розмірі 50% статутного капіталу.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на офіційне оголошення про конкурс у газеті "Відомості приватизації".

Згідно із повідомленням, початкова ціна на конкурсі складає 135 млн грн.., крок її збільшення - 1,4 млн грн.

За умовами конкурсу, затвердженого розпорядженням Кабінету міністрів від 2 листопада (№1162), учасник конкурсу з придбання акцій обленерго повинен три останніх роки або самостійно передавати та постачати електроенергію в обсязі мінімум 30% від обсягів "Закарпаттяобленерго", або володіти енергопостачальною компанією з такими обсягами постачання і передачі.

Реклама:

Ці умови співпадають із умовами вже оголошених конкурсів з приватизації 25% акцій "Київенерго" і 40,061% "Донецькобленерго".

Також переможець повинен буде внести інвестиції в розмірі 5 млн грн.. відповідно до концепції розвитку підприємства.

Всього на конкурс виставлені 62 млн 301,621 тис. акцій. Стартова ціна в перерахунку на одну акцію складає 2,17 грн, тоді як на "Українській біржі" вони котируються за курсом 1 грн.

"Закарпаттяобленерго" експлуатує розподільні електричні мережі, розташовані на території Закарпатської області. Надає послуги з транспортування та постачання електроенергії.

Державі в особі НАК "Енергетична компанія України" належить 75% акцій "Закарпаттяобленерго", VS Energy International NV (Нідерланди) - 10,53% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!