Банки масово позбуваються боргів єврозони

Четвер, 3 листопада 2011, 14:18

Банки, включаючи BNP Paribas і ING, позбуваються гособліагцій єврозони на мільярди євро, скорочуючи залежність від проблемних країн валютного блоку.

Очікується, що все більше кредиторів будуть рятуватися втечею від кризи єврозони, поки лідери Європи обговорюють можливість вивести з блоку Грецію, передає Reuters.

"Ринкова вартість боргів країн, за якими найуважніше стежать, швидше за все, продовжить знижуватися, у міру того як банки позбавляються від суверенних бондів", - попередив в середу керуючий директор Інституту міжнародних фінансів Чарльз Даллара.

Інститут, який представляє 450 фінансових компаній, половина яких з Європи, написав у листі лідерам "Великої двадцятки" напередодні саміту в Каннах, що розпродаж державних облігацій стала результатами посилення вимог до капіталів та ліквідності банків.

Реклама:

Серед покупців бондів можуть бути хедж-фонди, але головним учасником вторинного ринку облігацій все ж вважають Європейський центральний банк.

BNP - найбільший іноземний приватний власник держоблігацій Греції, продав суверенних облігацій на 25 мільярдів євро, що становить чверть його інвестицій в бонди, скоротивши обсяг облігацій Італії на балансі на 8,2 мільярда євро до 12,6 мільярда всього за чотири місяці.

Голландська фінансова група ING повідомила в четвер, що скоротила інвестиції у бонди периферійних країн єврозони на 5,4 мільярда євро - також за останні чотири місяці.

Barclays минулого тижня повідомив, що скоротив інвестиції в облігацій Іспанії, Італії, Португалії, Ірландії та Греції на 31 відсоток у третьому кварталі до 8 мільярдів євро в основному за рахунок розпродажу бондів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!