Страховиків перевірять на платоспроможність

Вівторок, 29 листопада 2011, 09:24

30 листопада президія Моторного (транспортного) страхового бюро (МТСБУ) розгляне пропозиції повних членів бюро щодо недопущення неплатоспроможності страховиків-членів бюро.

Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

У проекті документа вказані 20 заходів загального характеру для ринку обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників(ОСЦПВ).

Першим кроком має стати оприлюднення на сайті бюро звітності страховиків, яка могла б характеризувати їх фінансовий стан і діяльність на ринку.

Реклама:

Комітет бюро з управління ризиками повинен буде підготувати вичерпний список з фінансовою інформацією, що підлягає оприлюдненню.

Планується, що президія бюро може отримати право призначати додаткові аудиторські перевірки страховиків, для чого будуть висунуті вимоги до їхніх аудиторів.

Може бути посилена відповідальність компаній за надання недостовірної інформації.

Одним з видів санкцій може стати обмеження кількості бланків для таких страховиків.

Позбавити компанії можливості демпінгу запропоновано шляхом впровадження "контрольної закупівлі".

Це дозволить виявляти факти неправомірного зменшення страхових платежів за договорами ОСЦПВ і карати за це обмеженням продажів.

З метою забезпечення виплат президії і загальним зборам МТСБУ буде запропоновано ввести тристоронній депозит, що дозволяє сформувати резерв під покриття можливого збитку в розмірі, що перевищує встановлений зараз резерв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!