"Запоріжжяобленерго" через суд скасувало результати перевірки КРУ

Середа, 23 листопада 2011, 18:28

Керівництво "Запоріжжяобленерго" скасувало через суд результати перевірки КРУ, які були направлені до СБУ.

Правоохоронці, у свою чергу, на підставі протиправних результатів встигли порушити кримінальну справу за фактом фінансових порушень, пише газета "Дело".

Видання нагадує, що у середині листопада Служба безпеки України заявила про порушену кримінальну справу стосовно керівників ВАТ "Запоріжжяобленерго", обвинувачених в заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах.

Співробітники КРУ, на результати перевірки якої посилалися СБУ, встановили фінансові порушення на загальну суму 11,253 млн грн.

Реклама:

Гендиректор "Запоріжжяобленерго" Віктор Носулько заявив виданню, що ця інформація не відповідає дійсності.

"Ця інформація є недостовірною: щодо керівників ВАТ "Запоріжжяобленерго" жодні кримінальні справи СБУ не порушувалися і нікому з керівників компанії звинувачень органами СБУ не пред'являлося", - передає слова гендиректора прес-служба компанії.

Керівництво "Запоріжжяобленерго" відомо, що слідчим управлінням СБУ порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Однак, за словами Носулька, ця справа порушена не проти працівників ВАТ "Запоріжжяобленерго".

"Кілька посадових осіб і працівників компанії просто були допитані в рамках розслідування цієї кримінальної справи в якості свідків" - повідомив Носулько, зазначивши, що результати перевірки енергокомпанії КРУ, які були направлені до СБУ і дали підставу для порушення кримінальної справи, уже визнані отриманими з порушенням вимог законодавства, а всі засновані на них вимоги КРУ в Запорізькій області до ВАТ "Запоріжжяобленерго" скасовані.

"Постановою Запорізького окружного адмінсуду від 20.10.2011 р. дані вимоги КРУ в Запорізькій області до ВАТ "Запоріжжяобленерго" визнані протиправними та скасовані: суд встановив, що ревізори КРУ в Запорізькій області допустили суттєві порушення чинного законодавства при оцінці проведених підприємством фінансово-господарських операцій та їх наслідків, оформленні результатів перевірки та прийняття подальших рішень, а також перевищили свої повноваження (компетенцію), визначені законом. У правоохоронні та контролюючі органи, у тому числі і СБУ, КРУ направило матеріали ревізії компанії для перевірки ще до винесення судом постанови скасовує вимоги КРУ", - пояснив Носулько.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: