"Люди Фiрташа" увiйшли до ради директорiв російського виробника добрив

Четвер, 17 листопада 2011, 16:56

Акцiонери ВАТ "Мiндобрива" (Россош, Воронезька область Росії) на позачергових зборах 14 листопада обрали новий склад ради директорiв з семи осiб.

До нового складу ввiйшли двоє представникiв OstChem Ukraine (входить до Group DF українського бiзнесмена Дмитра Фiрташа): гендиректор компанiї Олександр Халiн i його перший заступник Олег Кiктєв, повідомляє агентство "Интерфакс".

До ради директорiв увiйшла також Євгенiя Даниленко, чию посаду уточнити не вдалося. За даними російського видання "Коммерсант", вона також представляє iнтереси Фiрташа в радi директорiв.

Також до ради директорiв обрали пiдприємця Аркадiя Ротенберга (новий власник "Мiндобрив"), заступника голови правлiння контрольованого братами Ротенбергами СМП-банку Артема Оболенського, представника керуючої компанiї NPV Engineering Аркадiя Ротенберга Миколу Сабiтова.

Реклама:

Лише один представник попереднього складу ради директорiв - гендиректор ВАТ "Межрегiонтеплоенерго" Анастасiя Вершинська - зберегла своє мiсце в новому складi.

Як повiдомлялося, в серпнi структури Ротенберга завершили операцiю з придбання "Мiндобрив". Серед претендентiв на актив були також Д.Фiрташ i МХК "ЄвроХiм".

До останнього в учасникiв ринку була iнформацiя про те, що "Мiндобрива" купує Фiрташ, тому поява серед претендентiв Ротенберга стала великою несподiванкою.

Учасники ринку не виключали, що Ротенберг бере участь в купiвлi "Мiндобрив" у партнерствi з українським бiзнесменом.

За даними джерел, надалi новий iнвестор може увiйти до хiмiчних активiв, що належать Фiрташу.

Ранiше також повiдомлялося, що Россошанськi "Мiндобрива" домовилися спiвпрацювати з Ostchem в питаннях продажу мiнеральних добрив, а також експлуатацiї амiакопроводу "Тольяттi-Горлiвка-Одеса".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: