Італійські банки розпродадуть держборги населенню

Четвер, 17 листопада 2011, 15:48

Італійська банківська асоціація (ABI) оголосила про підтримку проведення "дня облігацій", в ході якого громадяни країни зможуть купити зобов'язання держави без сплати комісії.

День "патріотичного" викупу призначений на 28 листопада, повідомляє "Лента.Ру".

"ABI повністю підтримує цю ініціативу. Звичайно, кожен банк вирішує за себе, але я впевнений, що кількість учасників буде великою", - заявив глава асоціації Джузеппе Муссарі.

За його словами, безліч кредитних організацій уже повідомили про участь у заході.

Реклама:

Ініціатива проведення "дня облігацій" належить бізнесменові Тосканському Джуліано Мелані.

На початку листопада він розмістив оголошення в Corriere della Sera на цілу смугу, де закликав італійців скуповувати облігації, щоб підтримати свою країну у важкий час.

Як відомо, ставки за десятирічними облігаціями Італії в останні тижні близькі до позначки в 7% річних, і навіть кілька разів істотно перевищували її.

Цей рівень вважається "точкою неповернення", після проходження якої подолати боргову кризу без дефолту практично неможливо.

Боргова криза в Італії, обумовлена великим розміром держборгу, який перевищує ВВП країни, призвела до відставки уряду Сильвіо Берлусконі. У крісло прем'єр-міністра цього тижня сів Маріо Монті.

Зараз резидентам Італії належить близько 58% всіх боргових зобов'язань Італії. Загальний обсяг боргу країни становить 1,9 трлн євро.

У 2012 році Італії потрібно буде рефінансувати 440 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: