Україна збільшила сальдо торгівлі послугами до 5,5 мільярда

Вівторок, 15 листопада 2011, 13:17

У січні-вересні 2011 року позитивне сальдо зовнішньої торгівлі України послугами зросло на 21,66% порівняно з аналогічним періодом 2010 року – до 5,5 млрд. доларів.

Як повідомила Державна служба статистики, експорт послуг за дев'ять місяців зріс на 19,7% - до 9,97 млрд. доларів, імпорт - на 17,5%, до 4,464 млрд. доларів, передає "Інтерфакс-Україна".

Найбільшу питому вагу в загальному обсязі українського експорту становили транспортні послуги (67%), різні ділові, професійні та технічні (12,8%) послуги.

Експорт послуг збільшився, серед іншого, за рахунок збільшення обсягів трубопровідного, залізничного, повітряного транспорту, різних ділових, професійних і технічних послуг, а також послуг з ремонту.

Реклама:

Причому зменшилися обсяги послуг морського транспорту.

Зазначимо, що експорт послуг до країн СНД становив 44,8% загального обсягу експорту, до країн Європейського Союзу - 25,6%.

Росія залишається основним зовнішньоторгівельним партнером, на неї припадає 40,6% загального обсягу експорту послуг України (4,052 млрд. доларів).

Крім того, найбільшу питому вагу у загальному обсязі українського імпорту послуг становили транспортні, фінансові, різні ділові, професійні, технічні та державні послуги, які не внесені до інших категорій.

Імпорт послуг до України збільшився за рахунок зростання обсягів наданих послуг повітряного транспорту, різних ділових, професійних і технічних послуг, залізничного транспорту, послуг з організації подорожей, державних послуг, які не належать до інших категорій, роялті та ліцензійних, а також комп'ютерних послуг.

Імпорт послуг із країн СНД становив 18,2% від загального обсягу імпорту, із країн Європейського Союзу - 54,7%.

Україна значно погіршила показник сальдо зовнішньої торгівлі товарами - у січні-вересні 2011 року імпорт товарів перевищив експорт на 9,543 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!