У Януковича спростять надання адмінпослуг

П'ятниця, 11 листопада 2011, 16:47

Президент Вiктор Янукович пропонує створити центри надання адмiнiстративних послуг, де українцi зможуть отримувати всi необхiднi документи.

По це заявила перший заступник голови Адмiнiстрацiї президента Iрина Акiмова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".  

"Президент внiс до ВР законопроект про адмiнiстративнi послуги, в якому пропонується створити центри з надання адмiнпослуг ", - зазначила вона.

"Для зручностi, для бiльшої прозоростi та для зменшення корупцiї в цiй сферi вiн (законопроект) пропонує важливий iнституцiйний механiзм, який називається центром надання адмiнiстративних послуг. Це своєрiдне "єдине вiкно" за образом i подобою дозвiльних центрiв", - сказала Акiмова.

Реклама:

За її словами в документi регулюється можливiсть введення нових додаткових адмiнiстративних послуг i регулюється кiлькiсть таких послуг.

Крiм того, законопроект регулює рiвень оплати за отриманi адмiнiстративнi послуги, пропонує унiфiкувати оплату та зробити її єдиною в усiх регiонах України.

Законопроект також встановлює максимальнi часовi обмеження, в рамках яких адмiнiстративна послуга обов'язково має бути надана.

При цьому пропонується використовувати принцип про те, що вартiсть адмiнiстративної послуги не повинна перевищувати її собiвартiсть, розмiр якої визначає уряд.

Також за словами Акiмової, в президентському законопроектi пропонується встановити, що максимальний термiн, протягом якого послуга може бути надана, - 30 днiв, а винятками є тiльки колегiальнi органи, якi ухвалюють рiшення на засiданнях.

Пропонується унiфiкувати оплату за адмiнiстративнi послуги в рiзних регiонах, щоб викорiнити ситуацiю, коли в рiзних регiонах за надання однiєї адмiнiстративної послуги стягується рiзна плата.

Акiмова наголосила, що надходження вiд надання адмiнiстративних послуг здiйснюватимуться до державного бюджету.

Законопроект пропонує надати можливiсть отримувати через мережу Інтернет необхiднi адмiнiстративнi послуги.

Вона також зазначила, що цей законопроект має стати "суттєвим кроком уперед" у боротьбi з корупцiєю.

"Є всi можливостi, щоб законопроект розглянули ще до нового року", - вважає вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!