АМКУ виступив проти мит на нафтопродукти

П'ятниця, 11 листопада 2011, 13:59

Антимонопольний комітет виступає проти введення мит на нафтопродукти.

Про це заявив перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін в ході третьої Міжнародної конференції Petroleum Ukraine 2011, повідомляє портал OilNews.

"Введення імпортного мита на нафтопродукти може створити дефіцит якісного палива на ринку і негативно позначитися на населенні. Ринок повинен бути конкурентним, тому розглядати навіть можливість введення мита не можна", - завив він.

Раніше Кузьмін заявляв, що мита на ринку нафтопродуктів створять бар'єри для входження на ринок.

Реклама:

Як повідомлялося, 24 січня 2011 р. Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про початок спеціального розслідування щодо збільшення обсягів імпорту нафтопродуктів в Україну.

Ініціатором спецрозслідування є Міненергоугля за клопотанням українських НПЗ.

Мінекономрозвитку, Мінфін і ДПАУ висловилися з критикою введення мит на імпорт нафтопродуктів, очікуючи зростання цін на нафтопродукти.

У березні 2011 р. прем'єр-міністр Микола Азаров і міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко публічно заявили про несвоєчасність впровадження цього механізму у зв'язку із очевидним додатковим зростанням цін на нафтопродукти для споживачів внаслідок високих світових цін на енергоносії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!