Цушко наказав мережам АЗС знизити вартість преміального бензину

Вівторок, 1 листопада 2011, 12:34

АМКУ зобов'язав реалі заторів нафтопродуктів: "ЛУКОЙЛ Україна", "Окко нафтопродукти", "Золотий екватор" і "Альянс Холдинг" привести вартість бензинів підвищеної якості до економічно обґрунтованого рівня.

Про це повідомив перший заступник глави відомства Рафаель Кузьмін журналістам у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми дали десять діб, починаючи з минулої середи", - сказав він.

За даними АМКУ, протягом вересня 2011 року на АЗС, що працюють під брендами "ЛУКОЙЛ", "ОККО", VOG відбулося синхронне зростання вартості "брендових" бензинів до рівня 11,35-11,5 гривні за літр, а на заправках під брендом Shell - до 11,89 гривні за літр.

Реклама:

"Вартість бензинів на АЗС "Лукойл Україна", "Окко Нафтопродукти", "Золотий екватор", і "Альянс холдинг" на 1,0-1,8 гривні вище, ніж у інших операторів ринку", - відзначають в АМКУ.

Як підкреслюють у відомстві, підвищення цін відбувалося при стабільному курсі долара і наявності тенденції до зниження показника Platts, курсу євро і вартості сирої нафти на світовому ринку.

"В Європі зараз йде зниження цін на 11%. Те ж спостерігається в оптовому сегменті в Україні - майже на 10%. У той же час у роздробі ціни зросли майже на 2%", - зазначив Кузьмін.

Він нагадав, що 5 жовтня АМКУ зобов'язав згадані мережі АЗС також привести до економічно обґрунтованого рівня ціни на звичайний бензин А-95, дизельне пальне та скраплений газ.

"Якщо головні учасники ринку не прислухаються до наших рекомендацій, ми будемо розслідувати цю ситуацію, будемо штрафувати", - підсумував Кузьмін.

Як повідомлялося, АМКУ на початку листопада зобов'язав згадані компанії знизити роздрібні ціни на бензин, дизельне пальне та скраплений газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!