Коломойський продає оренду севастопольського аеропорту

Середа, 7 вересня 2011, 17:41

Співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський, продає свої права на оренду севастопольського аеропорту "Бельбек".

Про це заявив голова севастопольської держадміністрації Володимир Яцуба, повідомляє "Новый регион".

"Наскільки мені відомо - це неофіційна інформація - питання щодо "Бельбек" вирішується в реалізації прав на власність цього терміналу. Нібито "Приват" виставляє його на продаж. І навіть начебто торги вже відбулися", - сказав Яцуба.

У 2010 році структури, близькі до групи "Приват" Коломойського, купили юридичну особу ТОВ "Аеропорт "Бельбек".

Реклама:

Вона раніше уклала з міністерством оборони України договір на оренду севастопольського аеропорту. У тому ж році договір був продовжений ще на 20 років.

Яцуба вважає справедливими нарікання на адресу авіакомпанії "Дніпроавіа", що належить Коломойському, але вважає, що стосовно Севастополя бізнесмен виконав всі взяті на себе зобов'язання.

"Я часто літав до Києва і до Дніпропетровська, і можу сказати, що тут порядку немає. Дуже дорогі квитки. Хоча з приводу зобов'язань, які "Приват" брав щодо Севастополя, я можу їм тільки подякувати. Все що вони обіцяли по рейсам, працює за графіком", - сказав Яцуба.

Губернатор вважає, що потужності "Бельбеку" повністю завантажені. Тому зараз повним ходом йде проектування нових терміналів, на яке з держбюджету України виділено 25 мільйонів гривень.

"Термінал буде величезним. Його будівництво спричинить розвиток усієї Північної сторони. Це буде друге дихання Севастополя з точки зору транспортного розвитку", - сказав Яцуба.

Раніше чиновник заявляв, що оновлений "Бельбек" буде державним аеропортом, який виконує функції з прийому керівництва країни в Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: