"Індар" ділять олігархи - Ляпіна

Вівторок, 20 вересня 2011, 13:06

Ситуацію навколо заводу з виробництва інсулінів "Індар" заступник голови Комітету Верховної ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Ксенія Ляпіна називає "переділом власності".

За її словами, рішення господарського суду Києва від 19 вересня 2011 року, яким визнано за державою право власності на акції ПАТ "Індар", є тимчасовим, передає УНН.

"Там сталася тимчасова передача у державну власність. Потім через п'ять хвилин буде якесь рішення про його приватизацію. Це просто перерозподіл власності. Це б'ються нагорі олігархи, які між собою ділять те, що вже було розділено", - зазначила народний депутат.

Крім того, вона висловила сумніви щодо незалежності судового вироку.

Реклама:

"Нашому суду довіряти дуже складно. Я не знаю наскільки незалежним було рішення", - сказала заступник голови Комітету.

На думку депутата, така ситуація навколо заводу зможе відштовхнути іноземні інвестиції в українську економіку.

"Вся ця нез'ясованість, вся ця піар-кампанія навколо цього питання і в кінцевому підсумку такі рішення призводять до того, що будь-який інвестор відчуває себе невпевнено в нашій країні. А значить ніхто особливо не захоче йти в Україну", - підкреслила Ляпіна.

Нагадаємо, народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Володимир Карпук припускає, що операції з майном екс-керівництво "Індара" здійснювало за згодою високопоставлених чиновників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: